Jobbig dag 9/12

Jag har tyckt att det har varit jobbigt att ha båten i den isiga Lyckebyån och efter att studerat vädret de närmaste tio dagarna verkar det som om det bara ska vara minusgrader och inget regn. Jag ringde min far som tar fram snöslungan och bereder plats på sin tomt då vägen inte går att använda till vårat hus- det är alldeles för halt och backigt. Efter att hackat loss båten ur isen kommer jag ut i fritt vatten innan det är dags att forsera genom istäcket som har samlat sig i kurvan. Detta klarade Bustern galant- bara att höja varvtalet så plogar hon fint genom ismodden. Slirit och halt vid båtrampen men vi har sand som vi lägger under hjulen på den gamla Volvo 940 som envist drar upp båten med spinnande hjul, till slut så är båten uppe ur Lyckebyån. Jippie vad skönt det känns!

Av någon anledning så hade inte vattnet i kölen frusit så det gick perfekt att tappa ur- Riktigt härligt att ha båten på land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s