Jungfrufärd 16/3

Viktor har saknat en båt ganska länge. Han hittade inget begagnat objekt som passade riktigt så det fick bli nytt i stället. Det är som alltid, nytt är nytt. Det är fem års garanti på motorn som är en 40 hp Suzuki och båten är en HR-440. Båten inköptes i båtaffären 1852 som ligger i Karlskrona. 1852 har en jättestor utställningshall där man kan gå och titta på fina båtar året runt.

Än så länge är båten helt ren förutom ekodet som monterades innan sjösättningen. Vi saknade spöhållare så det ligger överst på Viktors inköpslista. 

Eftersom båtmotorn behöver köras in så bestämde vi oss för att ta en tur från Borgmästarfjärden under Möcklöbron upp mot linfärjan vid Ytterön, där vi vände hemåt. Mellan Gullö och östra Skällö under Skällöbron och sedan den tråkiga sträckan förbi Sturkö, Tjurkö, förbi varvet in i Saltösund sedan gira styrbord till båtplatsen i Borgmästarfjärden.

Vi passade även på att fiska lite på både logiska och ologiska ställen under färden med varierat resultat. Den gemensamma nämnaren idag var att strögäddorna som fångades, de fångades grunt med ytgående beten. Totalt landades 14 st där jag endast fick två. Jag skyller på att jag glömde mina shallowbeten hemma och endast fick sjögräs medans Viktor plockade upp gäddor för att hans bete presenterades i vattenytan.

Denna gäddan hade varit perfekt att ugnsbaka men vi återsätter alltid alla gäddor så denna simmar glatt vidare.

1 tanke på “Jungfrufärd 16/3

  1. Härligt att ni också är ute och bänder!! Hälsa o gratta Victor till en fin båt, lite snyggare än vår ”nya”…haha…men den var också ute på sin första tur idag, med oss i alla fall!

    Skitfiske

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s