SGK:Riksgäddan 22/9

Det var ju bra med en tävling veckan innan Blekinge gäddfestival så att man verkligen gav sig ut och rekade ställen trots ev dåligt väder. Prognosen från Smhi hade lovat regn med uppehåll, detta visade sig vara fel.”Konstant regn var det visst”. Vi var tvugna att söka skydd under biminitoppen när de värsta skyfallen dränkte oss.

Vi var glada och positiva och följde våran utstakade fiskeplan över ställen som skulle besökas under dagen. Vi hade bestämt oss för att gäddan som fångades och skulle deltaga i tävlingen åtminståne skulle mäta 75 cm. Det kändes varken svårt eller omöjligt men med facit i hand så skulle vi faktisk misslyckas med detta. Vid 12 tiden var vi totalt genomblöta så vi utnyttjade sommarstugans torktumlare medans vi grillade karreskivor som serverades med potatissallad och torkad lök. Mums vad gott!

Efter att ha ätit och torkat våra underställ och strumpor i torktumlaren så var vi på banan igen. På med de genomblöta overallerna och sedan ut på sjön. Hur svårt kan det vara att fånga en gädda på minst 75 cm.

Vi kämpade på och gav inte upp i första taget men efter 17 landade snipor och massvis av kontakter var kalsongerna  dyngsura igen. Jag var den siste att krokna. Men jag lyckades inte fast det var endast mitt bete som genomsökte vattnet under det sista stoppet. Nu frös vi och Willys fingrar var så kalla att han inte kunde öppna beteslåset, nu var det änligen dags för en varm dusch.

Inte för att vi blev mycket klokare på var vinnargäddan i BGF står, men vi vet ialla fall var vi inte ska lägga någon energi. En sak har vi alla lärt oss genom ”learning by doing” att flytoverallen inte håller vätan ute. Dags att införskaffa ett riktigt regnställ om det visar sig att det ska regna nästa helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s