Riksgäddan 2014-14/6

Äntligen var det lördag och Svenska gäddklubbens årliga tävling riksgäddan gick av stapeln. En individuell och rolig tävling där man fiskar i sina hemmavatten och rapporterar in sin längsta gädda för dagen. Längsta inrapporterade gäddan vinner. Det finns även en ungdomsklass upp till 18 år som Willy kunde vara med i.

Våran plan för dagen var att fiska länge och mycket så vi tankade båten och hämtade Viktor klockan halv tio vid Preem Blåport. Det blåste ganska mycket och vi provade att fiska på vind och lä sidor. Efter några timmars fiskande så kunde vi konstaterar att kanter som fiskades av med mindre jigg fungerade bäst. Viktor hade ett riktigt gäddrace och drog gädda på gädda med sin lilla relaxjigg. Trögare gick det för mig och Willy som agnade med betydligt större gummibeten. Vi tänkte stora beten stora gäddor.

På en vindpinad kant landade Viktor en fin 85:a som blev hans största för dagen och strax efter detta så nöp det till hos Willy. Denna gädda mätte vi till 86 cm.

86:a

 

Efter lite fika som idag bestod av ägg och baconmackor, pannkakor med sylt, kaffe och några flaskor saft så kämpade vi vidare. Vinden avtog och även kontakter och huggvilliga gäddor. Några strögäddor landades men klockan halv sex mönstrade Viktor av medans Willy och jag tänkte prova några ställen till nu när solen kom fram.

Pannkaksfika

Efter en längre transportsträcka var vi framme och det krävdes ett par mindre omgrupperingar för att hitta rätt. Pang och smack vilket eldoradofiske. Fem kast och fem fina gäddor mellan 75 till 79 cm. Jag hade som eget mål att komma över 80 cm för att rapportera in min gädda så jag var ju frustrerande nära. Willy landade några i samma storlek innan vi omgrupperade igen. Tiden gick snabbt men tänkte besöka ett sista ställe till. Besvikelsen var stor när vi såg att det var helt igenväxt men långa brunalger. Willy fiskade i ytan och mot all logik så har han kontakt med en riktigt fin fisk. Denna lyckas han inte landa men 15 minuter senare tar han en riktigt grön och grann 85:a

Superfin gädda. 85 cm

Klockan är nu strax innan nio på kvällen och vi väljer att avbryta för att rapportera in Willys 86:a till Svenska gäddklubbens tävlingsledning. Denna gädda visar sig vara den längsta gäddan i ungdomsklassen. Grattis Willy

På väg hem.

Vi har haft en riktigt lång och trevlig tävlingsdag med massor av stenhårda hugg och sköna drillningar. Tillsammans landade vi 36 gäddor mellan 70 till 86 cm det var bara metersgäddan som saknades.

Ett stort tack till Svenska gäddklubben och Lars Berglund som var tävlingsansvarig. 

 

1 tanke på “Riksgäddan 2014-14/6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s