Gäddlycke fiskecamp 1-4/7

Onsdag 2/7

Semestern började några dagar senare än beräknat men på tisdagkvällen var vi stationerade i stugan på Skällenäs och beredda på några dagars intensivt fiske.

Uppe i hyfsad tid på onsdagsmorgonen och vädret var mulet och väldigt blåsigt. Planen för dagen är att reka efter nya potentiella bigpike ställen. Vi nöter på i vinden och det är som alltid att det tar en massa tid att nöta av ställen som ser heta ut. Vi bommar på de flesta ställen men visst hittar vi några bra kanter där vi var i kontakt med bättre fisk. Dessa kommer att återbesökas.

85 cm gädda

Vädret är väldigt ombytligt med både sol, regn och på håll kan vi se blixten slå ned på fastlandet. Vi blev lite trötta och hungriga så vi tog en längre paus i lä på Café Måsen Torhamn. De hade lite av varje men både Willy och jag valde att beställa en maffig räksmörgås.

Räksmörgås

Efter lite ny energi i kropparna fortsatte vi att nöta på i vinden med ganska magert resultat. Endast små strögäddor landades under de sista fisketimmarna innan det var dags att möta upp Axel Branje och Isak Olander som skulle fiska tillsammans med oss under torsdagen.

Torsdag 3/7

Axel och Isak kom som bestämt på onsdagskvällen och fikan och övrig fiskeutrustning var packad och klar tidigt på morgonen. Redan klockan åtta åkte vi emot det första stället. Vi valde ställen denna dag för att få mera mängdfiske än att söka enstaka stora bumlingar.

Efter bara ett fåtal ankringar så hittar vi rätt, det är gäddor överallt och vi har kontakt och landar gäddor till höger och vänster. Inga supermonster men ändå ganska fina gäddor mellan 70-90 cm. Tyvärr så landar inte Axel eller Isak några gäddor under detta gäddeldorado men båda killarna har kontakt och missar gäddor

Torped.

Jag kör på med mitt nya bete från Jenzzalures som jag fick i födelsedag. Detta levererar otroligt bra och huggen kommen nästan alltid under vevstoppen då betet sakta sjunker. Super roligt och lättfiskat bete.

Jenzza

Vid ettiden är vi hungriga och trötta och vi går iland på öppenskär för att grilla hamburgare. Regnet kommer och vi söker skydd under ett träd. Hamburgarna smakar extra gott under dessa spartanska förhållande och vi glufsar i oss två var.

Hamburgerfika

Isak och Axel är fortfarande nollade och vi väljer att åka till fiskeställen där det brukar finnas huggvillig gädda och nu äntligen fångar Isak en liten gäddis. Den onda cirkeln är bruten och han fortsätter att nöta på med en BigBandit Skitmörten. Detta ger resultat och en fin gädda på 94 cm och med en vikt av 5,5 kilo kliver på. Grattis Isak.

Nytt PB 94 cm, 5,5 kg

Tiden går fort och Willy ska hjälpa Daniel med att köra en av masterbåtarna under torsdagskvällens gäddsafari som dragsöfiskecamp anordnar. Vi lämnar av honom på Campingen och provar något ställe till innan vi kör genom de gigantska vågorna mot stugan på skällenas.

Fredag 4/7

Vaknade väldigt sent till supersol och vindstilla, styrde båten till den yttersta kanten av skärgården men det var ca 10 meters sikt i det klara vattnet, vi åkte omring och kollade vegetationen på botten och försökte lära oss hur gäddorna väljer sina ståndsplatser. Vi fångade någon snipa innan vi avbröt för att ta en snabb kvällstur som resulterade i några hårda hugg och häftiga drillningar.

Vi har haft några intensiva och spännande fiskedagar och nu så är det dags för Willy att sommarjobba både på Dragsö camping och på ett äldreboende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s