Kallt och blåsigt 24/1

Viktor och jag hade förväntat oss att spätta loss båten ur isen under morgonen då Smhi hade lovat riktigt kallt väder under natten. Jag blev riktigt glad då kvicksilvret i termometern visade en plusgrad när jag fixade med fikan inför dagen fisketur.

Vi mötte upp vid båten klockan 10 och visst var det kallt och snö i båten men den flöt fint och satt inte fast i isen. Jippie!!

Kallt

Vi hade ingen aning om isläget i skärgården utan våran plan för dagen var att kryssa runt relativt planlöst och fiska på de ställen som kändes heta och var isfria och inte allt för grumliga.

Förvånade över att den kraftiga vinden nästan brutit upp all is och många vikar var fiskeklara lade vi mest tid på de ställen där vattnet var några tiondelar varmare och inte för grumliga.

Vi la timmar utan några hugg eller följare men plötsligt utan förvarning drev vi förbi några fläckar med gäddisar. Dessa var riktigt små och ingen var över 70cm. Vi omgrupperade ett par gånger men de bättre kontakterna uteblev.

Efter att ha delat på en burk nykokta Sibyllakorvar är vi laddade igen och matar på med våra beten. Jajjemen äntligen ett bättre hugg och det känns hyfsat, när gäddan närmar sig båten ser den riktigt anständig ut.  Viktor greppar den nya håven när vi ser att den är krokad kritiskt i underläppen.

Praktexemplar 96 cm

Gäddan är bred och fin och väldigt välmatad. Den är inte riktigt metern men fina 96 cm och stor och tjock. Ett riktigt praktexemplar. Jag är jätteglad över fångsten och njuter av gädda en kort stund innan jag återsätter den.

puss på gädda

Vi nöter på i samma stil men hittar mest snipor i några norrvända vikar och avbryter fisket vid halv fyra tiden. När vi kör genom Verköbron möts vi av is men vad gör det när man har en isbrytare och pulver i motorn. Det är bara att plöja igenom utan några större svårigheter. He he.

is

Vi tar nya tag på andra trevliga fiskeplatser i morgon. Vi hoppas att det går bra och att ännu större gäddor landas.

// Viktor & Håkan

 

1 tanke på “Kallt och blåsigt 24/1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s