Lojt och segt fiske 31/1-1/2

Lördagens spinnfisketur byttes ut mot att skaffa fram betesfisk samt att prova på att meta lite. Detta för att det var obefintligt med vind och att det kändes allmänt lojt att spinnfiska.

Efter framskaffning av mörtar så metade vi i några timmar utan några superhugg. Ett par tre snipor landades och några lama hugg och missade gäddor gjorde att det var ganska spännande trots allt.

Söndagen kändes bättre, västlig vind på ca 7m/s. Smhi lovade även kallt och snö. Brrr!!

Ok på med fiskekostymen och sedan ut på sjön strax efter klockan 9. Vi möts sol och det är superskönt att fiska i lä. Detta gillade även gäddorna och de hugger på ganska hyggligt. Har ett par riktigt hårda hugg men dom fastnar inte.  Viktors Big Bandit lurar upp flest gäddor under dagen.

Solskensgädda

Vi omgrupperar till nya vikar. Huggen uteblir, jag tror att de plötsliga snöfallen och det mulna vädret spelar stor roll för när solen blinkar fram emellan molnen någon kort stund så kommer även huggen.

Det är kallt ute och vi fryser. Vi har inte upplevt något eldoradofiske så vi avbryter redan vid halvtretiden för att komma in i stugvärmen.

Nästa lördag 7/2 så ska jag gå på en liten fotoutbildning på Wretmarks Foto. Det kommer säker att bli lärorikt och roligt och jag kommer förhoppningsvis att kunna ta bättre bilder till bloggen i framtiden.

// Håkan&Viktor

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s