Underbart väder 8/3

Vaknade till riktigt fint väder denna söndag och det kändes riktig bra inför dagen fiske. Efter Viktors fina gäddor tagna från land under gårdagen så smittade hans självförtroende även mig.

Ca 5-6 grader i ytvattnet så kändes det som leken snart kan vara igång. Vi valde att bara nöta på i grunda lekvikar. Vi hittade gäddor omedelbart och det var definitivt gott om småkillar som följde efter våra beten och stundtals så var det 3-4 smågäddor efter men dom vände vid båten. Vi trodde att det var damer i närheten som distraherade gossarna så vi nötte på i timtal för att även locka storgäddan till hugg.

Vi lyckades inte utan plockade fram superfikan och njöt av vårsolen när den smaskades upp. Jag hade en klassisk långtadarchaffismacka. (Stekt ägg och falukorv)

Truckersmacka

Viktor hade pannkakor med sylt och det är ju aldrig fel.

Pannkaksfika

Efter middagsfikan så omgrupperade vi till några andra vårvarma vikar. Där stötte vi på Viktor från Team Gäddstaun och småpratade med honom en stund. Inte heller på dessa ställen fångades någon bättre gädda av oss utan vi fick nöja oss med stundtals enormt mängdfiske.

Inget att hänga läpp för. Dagen har varit helt underbar med varm och skön vårsol. Nästan lite konstigt att inte behöva frysa om händerna under fisketuren.

// Håkan&Viktor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s