Blåsigt värre 10/7

Det kändes bra att vara tillbaka i staun efter allt brus och sorl i huvudstaden under 10 dagars intensivt turistande. Vi möttes av högsommarvärme och 25 gradiga vattentemperaturer så det var bara att åka direkt ut till stugan på Skällenäs och mysa och invänta lite bättre fiskeväder.

Busväder rullade in och jag passade på att gjuta en bricka med bumlingar som lär gå åt när gäddisarna smaskar på hårt och är allmänt sommarystra.

Bumlingar

Det blåste ganska mycket på förmiddagen men vi ville inte vara vekare än Daniel och Willy som lyckades genomföra ett gäddsafaripass med gäster under torsdagskvällen.

Packade ihop fiskeprylarna och susade in till staun för att möta upp vid Viktors båt och sedan försöka hitta hyggliga fångsplatser där inte vinden låg på för mycket. Det började  trögt och det tog säkert 1,5 timme innan det nöp till på Viktors bete. På spögunget verkar det vara en bra fisk och den ser faktisk riktigt bamsig ut när jag håvar henne. Huvudet är stort och det är inte utan att vi blir lite förvånade när hon inte är längre än 104 cm.

103 cm

Det är mulet och det friskar i rejält och det känns som om det inte är omöjligt att lura upp några flera fina gäddor. Vi driver av några nya ytor och nu landas några gäddor till men de är av mindre kaliber och det är inte förrän vi omgupperar till en riktigt vindpinad sida förrän jag landar en pigg 96:a.

96:a

Vi har inte fått så många gäddor under dagen men storleken  är ändå hyfsad på våra 5 längsta gäddor. ( 104, 96, 89, 85, 82 ) så när vi avslutar är vi riktigt nöjda och lite förvånade över storleken på sommargäddorna.

// Viktor&Håkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s