Karlskrona Pike Tournament 2017

11 november och det är äntligen höst på riktigt, kallt, riktigt blåsigt och supertuffa förhållande. Exakt så som det ska vara när Karlskronas prestigetävling KPT ska avverkas. 50 st. duktiga fisketeam samlades för incheckning i Båt & Fiskes lokaler innan klockan sju då Andreas och Pär håller kaptensmötet.

004

Efter en snabb genomgång släpptes alla iväg. De flesta trailade sina båtar men det var några riktiga sjöbusar bla vi som hade förtöjt sina båtar vid Saltö fiskhamn.

Vi hade pratat ihop oss om en halvfärdig gameplan som ev. skulle korrigeras beroende på hur huggvilliga gäddisarna var, första stoppet var planerat att läggas inte långt ifrån utgångsstället. En riktig chansning som visade sig gå hem.

Elmotor doppas ned i vattnet och det är ganska krabbigt för Willy att hålla båten i position och på dalande slacklina smaskar första gäddan på. Vi förstår inte hur fin hon är innan Viktor säkrar henne i håven.

Vi är häpna och upprymda över skönhet i håven och vilken drömstart.

111 cm lång och med en vikt av 11,3 kilo. Bra jobbat Willyboi.

018

017

Den kraftiga vinden gör det besvärlig för oss att förflytta oss till fiske plats nr två, vi tar det varsamt och försiktigt och efter ca 1 timmes färd så anländer vi.

Det blåser satan i gatan och trots det stora drivankaret förflyttar sig båten snabbt, det gäller att veva så det glöder. Vi har bra magkänsla och tävlingsmodet är inkopplat. Viktor landar dagens 2:a gädda och den är en bra tävlingsfisk, 80 cm. Vi följer planen och bestämmer oss för att bara att gnugga på.

053

Gäddorna är spridda och det är långt mellan huggen. dock kommer det hugg och några är fina fiskar. Willyboi är stekhet och bänder upp en 94:a och strax efter en 91:a. Jajjemen nu finns chansen till topplacering inom räckhåll.

038

Viktor fyller upp resterande gäddor i protokollel, kortaste gädda är 88 cm. Vi är väldigt nöjda över resultatet men ska det verkligen räcka till vinst. Vi är absolut inte säkra för vi vet att flera av lagen är extremt duktiga gäddfiskare och brukar prestera när det gäller.

064

Efter en tuff transportsträcka mot Karlskrona känns det gott att få kaffe och Bullens korv i Båt&Fiskes lokaler medans vi väntar på att tävlingsledningen ska granska foton och sammanställa teamens prestationer.

068

070

071

Som alltid är det varmt och svettigt att vänta i full fiskekostym men efter någon timme är det dags för Andreas att börja lotta ut sponsorpriser. Priserna är som vanligt många och fina.

074

081

Willy har landat dagens längsta gädda och får ta emot publikens jubel och fina priser.

085

Viktor vinner en ABU rulle för längsta gäddan fångad på ABU bete.

096

Lsff/Team Esox Gear hamnar på 3:e plats med 448 cm

087

Team Under The Boot hamnar på 2:a plats med 449 cm

088

Team Karlskronafiske är 2017 års vinnare av KPT men en totallängd av 474 cm fördelade på 5 gäddor.

091

Vi är otroligt glada över detta och vill tacka Andreas & Pär från Team Under Ytan  som arrangerar tävlingen.

Tackarrrrrrr // Håkan, Willy & Viktor

2 tankar på “Karlskrona Pike Tournament 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s