Rugen Vecka 9 2020

Äntligen hade tiden kommit för att traila nya båten till Rügen inför 5 dagars intensivt pannbensfiske. Vi kollade prognosen inför resan med spänning då den kraftiga vinden eventuellt skulle sätta käppar i hjulen för oss. Färjan var inställd under lördagen och kanske även under våran resdag. Vädergudarna var med oss och vi kunde lugn åka upp på färjans övre däck och  parkera ekipaget.

Väl framme i Shaprode checkade vi in på Poggenhof där Reiner fixade våra förbeställda fiskekort. Det blåste så mycket att vi omvärderade att ha Finvalen i Shaprodes hamn under viselsen. Vi valde att åka och sjösätta på rampen i Vieregge alla dagar utom sista halvdagen då vi valde en ramp som låg ca 20 minuters transport till färjan i Sassnitz

Det blåste väldigt mycket ca 15 till 20 m/s under resans första fiskepass och vi måste försöka hitta någonstans där det är lite lä. Lättare sagt än gjort. Vi bänder på och Viktor landar första Rügen gäddan. Well done!

Vi kommer i alla fall i hamn och efter en varm dusch åker vi till restaurang Shilling för att äta veckans första hamburersnitzel med en extra beställd majonäs och givetvis en ljus och kall öl.

Kalle och Peppe från Uddevalla och Borås kommer under kvällen för att under resten av veckan fiska med egen båt tillsammans med oss. superkul.

Vi åker den smala vägen mot Vieregge som avslutas med stridsvagnsväg de sista kilometrarna innan vi sjösätter på rampen. Detta kostar 14 euro inklusive parkering av bil och trailer. Våran dag är händelselös och vi landar inte en endaste gädda. Men fikan är god och består av Sibyllakorv och kaffe.

Middag som vanligt på restaurang Shilling fast nu tillsammans med Kalle och Peppe och vi snickrar ihop en ny plan inför torsdagens fiske.

Sjösättning och sedan förflyttning till nytt gigantiskt område för att kasta och kasta.    Pet i tailen, följare och väldigt få riktiga hugg och vi har hoppet uppe. Några gäddisar landas så man äntligen kan ta en slurk välförtjänt Minttu. Vi kan bara konstatera att någon stor gädda har inte landats i varken vår eller Jolly Roges båt.

Sista dagen sjösätter vi i Ralswiek för att fiska i grosser Jasmunder bodden. Det är blåsigt, regnigt och ganska murrit väder och vi lägger långa drifter längs vasskanter utan någon landad gädda, bara någon riktigt loj gädda som följer med till båtkanten.

Rügenfisket är tufft och det är små nyanser som skiljer mellan zero to hero, det är givetvis en toppfisk som saknas på listan men förutom det så är det som alltid en väldigt hård och brutal fiskevecka med regn, kall vind och frustration som vi älskar. En slags hatkärlek.

 

Ny vecka är redan inbokad på Poggenhof vecka 8 2021

Tack och hej leverpastej

Håkan Willy & Viktor

Lämna en kommentar