Sillspinn 18/5

Läste en artikel i en fisketidning om att fånga gäddan på sillspinn. Genom att kombinera naturliga betens magiska dragningskraft på rovfisk med spinnfiskets avsökande egenskaper får du en effektiv metod för grov gädda enligt artiklen.Metoden selekterar bort de minsta gäddorna. det ska vara bra i mycket kallt vatten, tex vid förleksfiske. Sillen kommer att rotera långsamt vilket gäddorna borde gilla samt lämna doftspår efter sig när man spinner in betet med vanlig jerkutrustning. Man ska trä den främre kroken genom munnen på sillen och fäst den bakre i sidan. Jag använde karbonöverdragen wire förövrigt samma som vi tillverkar tafsar med. Ganska stora krokar, 5 grams kulbly för att få fisken att sjunka sakta. Detta sätt att fiska på skall vi prova på nästa gång vi är ute.

Främre krok med tyngd

Sillspinnstackel total längd 60 cm ca 15 cm mellan krokarna. Det ska bli spännande att se om denna skapelse kan lura några monster till hugg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s