Försommarfiske 17/6

Skolavslutningen är avklarad, så även fönsterbytet på gäststugan. Nu var vi fiskesugna trots att Smhi hade lovat riktig högsommarvärme. Vi steg upp tidigt för att njuta av morgontimmarna, fjärden låg blank så vi passade på att styra båten mot Bollö där vi alldrig har fiskat förut. Vi valde att köra bland bränningarna på utsidan av södra Bollö. Plötsligt såg vi genom vattnet hur gäddan lämnade sitt gömställe för att stiga blixtsnabbt upp och glupskt hugga betet. Betet var en Busterjerk Bruntorsk. Denna varma sommarmorgon behövdes inte några overaller snarare solskydd i ansiktet. Ansiktet och öronen blev kräftfärgade av den efterläntade sommarsolen.

 

Försommargädda på 2.3kg och 70cm lång. Fantastiskt  fin i färgerna.

4 tankar på “Försommarfiske 17/6

 1. Ni är alltid välkomna till blekinge, gäststugan är klar att använda för er. Tror att vi köper rökt lax på sturkö rökeri istället för att festa på benig gädda när ni kommer till den östra sidan av sverige.

 2. hur kan man gå upp 05.30 frivilligt!!! när man kan sova!! Men det var en grann gädda ifs..! Var bra att ni bytt fönster i gäststugan.kanske får ni besök till sommaren vem vet..!
  Vi har byggt altan i vår sommarstuga om ni önskar låna/hälsa på!?Där fick jag allt till det!
  Massor av kramar Monica

 3. Hej Niklas. Vi kan inte ge dig så många tips för att vi fiskar nästan alltid från båten. Men jag har sett folk fiska vid kanten av skönstavik och fått flera gäddor på våren. Willy har fått några gäddor i Lyckebyån.
  Lycka till med fisket.

 4. Hej!
  Jag har sommarstugai på Sjuhalla och gillar att fiska. Jag har tidignare fiskat bara i närheten av stugan och fått några gäddor på 2 kilo. Nu har jag skaffat körkort och tänkte att man då kunde åka till lite andra ställen. Kan du rekommendera något fiskeställe i närheten av karlskrona där man kan fiska från land?
  Har även en flotte som man kan åka ut en liten bit från sjuhalla.

  Mvh Nicklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s