Rädda jerkspöt 26/8

Efter riktigt blåsigt och blött väder i en veckas tid trodde vi att superfiske skulle infinna sig denna kväll. Allt började bra, Willy hade fisk på kroken i första kastet men tappade den halvvägs in till båten. Vi nötte på med dragen i vattnet både i lä och där det var vindpinat men fisket var otroligt trögt, inte ett liv i vattnet. Vid en av de otaliga förflyttningarna var jag klantig och ”tappade”jerkspöt i vattnet. Efter resultatlös draggning efter utrustningen återstod bara att dyka ned efter det. Tur att det inte var senare på säsongen nu var det faktiskt nästan 17 grader i vattnet. Efter insidenten lyckades jag landa en liten gädda på ca 1kg. Ibland går det inte att få någon fisk hur gärna man vill. Bättre lycka nästa gång.

 

Marinens röjdykare hade inte kunna utföra uppdraget bättre.  Jag blev glad när jag lyckades få upp spöt ur det mörka sensommarvattnet.

3 tankar på “Rädda jerkspöt 26/8

  1. Kunde inte Willy offrat sig och dykt efter spöt? Vore det inte på tiden med lite ”pay back” efter incidenten på Hanö för flera flera år sedan. Då var det ju bara 13 grader i vattnet, så 17 grader känns ju som rena räkmackan i jämförelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s