Bimini-top från Sanda Kapell 6/9

Efter att fiskat och fikat i regnigt väder många gånger började jag fundera på att det skulle vara bra att bestycka båten med en Bimini-top som skulle skydda oss från de värsta skyfallen. Kraven var att styrpulpeten ska vara täckt, båten ska framföras i minst 20 knop när Bimini-toppen är uppe, det ska gå lätt och snabbt att få upp skyddet. Efter samråd med kapellmakaren Conny Svensson som driver Sanda Kapell på Sturkö kom vi överens om att förverkliga min ide. Bågarna är i 22 mm aluminiumrör men beslag valdes i rostfritt. Väven är av hög kvalité som är behandlad med nanoteknik för att skydda mot smuts. Jag tycker att Bimini-toppen blev som jag hade tänkt mig, det ska bli spännande att köra med den uppe vid nästa regnväder.

Conny Svensson som driver Sanda Kapell framför våran Buster Magnum med måttanpassad Bimini-top. Toppen fälls bakåt framför motorn och väven packas in i ”strumpan” när vi inte behöver söka skydd för regn eller sol.

2 tankar på “Bimini-top från Sanda Kapell 6/9

  1. Jepp! Han böjde bågarna och fixade allt. Han sydde även en strumpa att svepa runt kapellet när det är i nedsänkt läge och man inte behöver använda det.
    Jag är jättenöjd med att biminitoppen är superenkel att fälla upp och ned.
    Lycka till med biminitoppen!
    Hälsningar Håkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s