Hemstudiedag 15/3-2011

Efter att flitets lampa hade lyst och hemstudieuppgiften var färdig packade Willy haspelspö och lättare beten för att fånga monstergäddan i Lyckebyån.Var ska man börja fiska om inte vid kronokvarnen,  där bör ju  någon stor gädda lura på lättfångade öringar som åker nerför fallet på väg ut i östersjön. Solen sken och dagstemperaturen var riktigt skön när betet slungades iväg i det strömmande vattnet, betet togs hem ganska sakta med små knyck och vevstopp. Detta triggade inte gäddan men väl en fin öring som Willy fick kämpa med så att han fick mjölksyra i armarna. Som tur var så fick Willy hjälp med fotografering av en snäll kvinna som kom förbi när öringen landades vid kanten av Lyckebyån. Efter fotografering och vägning återsattes den kämparglada hannen i ån.

Vilken lycka att få en fin öring på 6,5 kilo. Fisken återsattes i ån för fortsatt simtur ut i östersjön.

2 tankar på “Hemstudiedag 15/3-2011

  1. Grattis Willy !
    Bra start på säsongen även fast det var inte var gädda 😉
    Men en sådan fisk tackar man ju inte nej till 😀

    //Viktor V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s