Kastdäck 26/2

Isen ligger tjock överallt i Karlskrona skärgård, det enda vatten som är öppet är rännan så att  Polenfärjan och Aspöfärjan kan komma till sina destinationer utan dröjsmål. Flitets lampa har lyst i garaget, där vi har konstruerat och monterat ett kastdäck i fören på Bustern, ännu ett steg mot den optimala gäddracern. Jag funderade länge på om vi skulle ha luckor uppifrån eller framifrån. Till slut fastnade vi för att ha ett öppet stuvutrymme framifrån för att få ett helt plant kastdäck. Vi mätte ut de olika facken så att väskor och annan skrymmande utrustning skulle få plats under toppskivan så bra som möjligt. Det är bara att skjuta in under, smidigt enkelt och bra. Toppskivan tillverkades i marinplywood som förstärktes med ett regelverk av tryckimpegnerat virke, toppen kläddes in i uterumsmatta som har knoppar på undersidan så att den  torkar snabbt efter ett regnväder. Rostfria kantlister fram och bak på skivan klämmer mattan på plats.  Jag tror att det kommer att bli jätteskönt att stå på kastdäcket och jerka upp några vårgäddor så snart isen har smält.

 

Specialanpassat kastdäck till Bustern. Tre stycken stuvfack under toppskivan i olika storlek för att passa våran utrustning.

1 tanke på “Kastdäck 26/2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s