Windy 19/8

Willy och jag gav oss iväg ikväll igen efter jobbet. Det var inte det bästa beslutet för det blåste så mycket att vi tyckte att det var för otäckt att korsa fjärden och fiska  i lä på Tjurkö vi valde att vända ungefär halvvägs dit. Ovädersmoln kom och tog solen ifrån oss och det blåste om öronen så jag var tvungen att fiska utan turkepsen. Plötsligt när man minst anar det får jag ett bra hugg, jag tror att jag tappar den,   jag tokvevar och kan inte känna något spattel. Det visar sig att gäddan simmar mot båten och när den är framme så kan jag se att den bara sitter i yttersta läppen. Gäddan är fin uppskattningsvis runt 90 cm tyvärr så är inte håven framplockad  så gäddan försvinner i djupet innan vi hinner få upp den över relingen för fotografering. Efter den insidenten tappar vi sugen och åker hem. Vi pratar om att det är nog läge för en liten fiskepaus och underhållsservice på båten.Båten måste vara klar när Willy ska deltaga i SGK tävling Riksgäddan den tredje september.

 

Blåsigt värre idag men inslag av regn. Nu går snart rullgardinen ner.

7 tankar på “Windy 19/8

 1. Hej!!

  Det fungerar alldeles utmärkt runt hela ön. Har fiskat sporadiskt under veckan och kan summera runt en 30 gäddor med två toppar över 6kg. De flesta är dock runt 2kg, men pigga och bjuder upp till lite kamp! Tyvärr slog en gubbe ihjäl en på 8kg idag trots uppmaningar att ta de små till gäddfärsen istället!!

  Undrar om höstfisket börjar röra på sig nu?!

  Att tänka på: Fortet är ett skyddsobjekt!!

 2. Det funkar fint att kasta från land om man är på Kungsholmsfort. kasta ut mot havet i tången. Tror att det funkar ungefär där hundgården är. Willy har varit där på läger och provat detta.

 3. Nu blir det K-krona en vecka med jobbet, tänkte ge mig på att fiska ngn kväll från land – kring kungsholmsfort där vi ska bo!! Tips??

 4. Tack för länken, Har kollat in den och nu blev jag fiskesugen igen. Ska dra upp båten nu om det går i blåsten för lite underhåll. Hör av dig när du är här så kan vi ta en tur tillsammans. Hälsningar Håkan och Willy

 5. Fin gädda på 6kg där! Synd att fisket är trögt men det lossnar väl ju närmare hösten vi kommer. Här nere i Malmötrakten är det med trögt med gäddorna, vår ”sjö” som brukar leverera är grumlig och känns död men det är bara att kämpa på. Hoppas på några turer till karlskrona under hösten. SKITFISKE

  PS. Bifogar en länk med fiskekompisens fiske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s