Höstlov dag 5 3/11

Uppe och ute i vedhögen klockan sju tillsammans med klyvyxan och huggkubben. Vi hade några timmars slit med resterande ved och med att plocka ihop och städa huset innan vi hade tänkt att åka med båten till Lyckebyån. Klockan ett var vi startklara och vi kunde börja fiska strax därefter. Det var dimma och väldigt lite vind även idag men Willy tog en gädda på första stoppet så det verkade ju lovande. För mig gick det sämre,  under hela dagen så sjönk självförtroendet och jag gjorde djupdykningar i beteslådan då Willy drog gädda efter gädda och mina kontakter uteblev. Jag lyckades faktiskt inte få upp en enda gädda under dagen. Dåligt kan bli sämre och när vi ska åka hemåt för kvällen så har batterispänningen sjunkit så lågt att det inte går att få fart på V6:an. Det är bara att titta på sjökortet vilket som ligger närmast Lyckebyån eller Skällenäs. Vi uppskattade att Skällenäs låg närmast så det var bara att sega sig fram i fyra knop medans mörkret föll över oss. Som tur var fungerade den lilla motorn felfritt och vi kunde lägga till vid våran brygga i lanternornas sken utan några missöden.

 

Inte så lätt att få upp en gädda under dessa förhållanden men…….Willy kan.  Han lyckas faktiskt alltid få upp någon gädda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s