Bomtur 8/1 2012

Willy är på innebandyturnering i Göteborg (Gothia Cup) så det var bara Viktor Vestergård och jag som gav oss ut på fjärden denna söndag. Allt såg bra ut ca 3 grader i vattnet svaga nordliga vindar och ett superhögt vattenstånd. Vi trodde att fisket skulle bli trögt men att inte lura upp en endaste gädda fanns inte på kartan. Vi försökte på de ställen som brukar leverera fisk men kontakterna lyste med sin frånvaro, vi nötte och nötte. Vid ett par tre tillfällen så hade vi kontakt med gädda men de riktiga huggen uteblev så idag landades faktiskt inga gäddor. Vi får se det från den ljusa sidan, fisket 2012 kan inte bli sämre. Vattenståndet i Lyckebyån är så högt och strömmen så stark att vi inte kunde förtöja båten på den ordinarie  platsen utan vi var tvugna att förtöja på en annan båtplats som ligger nedströms. Vi träffade även på en annan fiskeentusiast från Kalmar AndreeLures som letade efter båtrampen i Lyckebyån. Vi kunde bara peka på den och säga att den är obrukbar då den är försvunnen under det höga vattnet.

Det är inte lätt att använda eller se båtupptagningsrampen när vattenståndet i Lyckebyån är onormalt högt. 

7 tankar på “Bomtur 8/1 2012

 1. Är alltid kul att läsa om folk som fiskar. Speciellt i Karlskronaskärgård där man själv lägger en del tid. Kul att pojken din tycker det är kul. Så mycket roligare får man inte som far och son. Klart du ska ut i helgen och prova. Själv blir det inte för än i början av april man åker ner till stugan på Tjurkö. Då blir det 9 dagars stenhårt gäddfiske efter 10+ gäddan. Ska bli kul att följa er efter jakten på storgäddan här på bloggen.
  Skitfiske på er!

 2. Jag trodde inte att du hade lust att tala om var du hade varit, men man kan ju alltid försöka. Det är bara att ta nya tag, kanske redan till helgen om vädret är hyfsat och det inte blåser för mycket.
  Tack för att du tittar på Willys och min blog.

  Hälsningar Håkan.

 3. Haha!! Nej du Håkan. Så lätt lämnar jag inte ut mina guld ställen! 😉
  Det kostar. Ligger flera års rekanden i skärgården bakom platserna. Sen skulle jag inte skriva det här då säkert massa läser. Men kommer du med nya ställen som levererar så kanske 😉
  Mvh Kalle Team Jolly Roger

 4. Ser man på. Det är helt otroligt hur det kan variera med fisket i samma skärgård. Hmmm undrar var Team Jolly Roger fiskade någonstans !! kanske kan Kalle lämna någon ledtråd.

  Mvh Håkan.

 5. Det var tråkigt att höra. Vi hade super segt fiske igår. Bara 6 landade gäddor. Men det släppte faktiskt idag då 21st fick syna insidan av sjöjeepen. 2 va faktiskt riktigt fina. 4,5 kg ca. Men dom stora lös med sin frånvaro. Men dom ska upp nu till våren. Bara för er att ligga på..trägen vinner…alltid! Skitfiske på er!
  Mvh Kalle Team Jolly Roger

 6. Nej sådär såg det inte ut idag , + 63 cm enligt SMHI . men trots det tröga fisket lyckades jag lura upp 3 små gröna, träffade även en annan båt med 3 man i som fiskat hela dagen och dom hade fått 1 gädda tot. så jag får väll anse mitt resultat som godkännt, väldigt kul att se nya vatten , kommer garanterat besökas fler gånger H Andree

 7. predatorfiske.se körde också premiärpass idag. Hade segt fiske men lurade upp tre små. Det togs dock fin gädda i sjön idag, 8+ och 9+.
  Som sagt, det kan bara bli bättre. Ser fram emot att få ta något pass uppe i Blekinge i vår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s