Kanske var det månens läge 10/3

Vad det är som gör att gäddorna är huggvilliga eller inte är svårt att förstå men idag var månfasen bra för fiske enligt huggtabellen. Solen värmde förstås och vindarna kändes varmare, annars så var förutsättningana snarlika förra helgens fiske. Vi fiskade på ett djup mellan 30 cm till en meter och valde den sidan av vikarna som det var minst is i. Jag satte på mitt nya bete från Stampe lures i abborrefärg med orange mage men jag var inte först med att få fisk. Willy och Viktor hade lyckats kroka ettt par tre snipor innan det var dags för Stampes bete att leverera. Gäddan tog försiktigt och jag trodde att jag hade krokat något annat än en fin gädda. Hon var ganska loj och var riktigt dåligt krokad så jag var lite nervös inför håvningen. Gäddan var fin, tyvärr strax under metern 99 cm men hon var tjock ock fin och vägde 7,3 kg. Jag kan bara vara supernöjd och glad att fiskedagen började så här bra.

 Vi förflyttade oss till ännu en vik där det blev ett riktigt eldoradofiske för Willy och Viktor. Under tiden som jag kokade korv på trangiaköket så landades ca 15 gäddor. Alla vägde ca 2-3 kg, förutom en tokig gädda som var lika yster som en lax, den bröt vattenytan som en projektil och var högt upp i luften för att undkomma krokarna. Hon var riktigt kämparglad innan jag håvade in henne. 88 cm lång och med en vikt på 4,3 kg var hon en riktigt trött kalaspingla som behövde lite tid för att återhämta sig innan återutsättning.

Viktor vann med flest fångade gäddor idag. Detta kanske berodde på att han mestadels använde en liten buster jerk medans Willy och jag valde att fiska med större bete. Totalt hade vi 22 gäddor uppe i båten denna lördag. Willy och Viktor fångade flest medans jag tog den största. Det har varit en riktigt kul fiskedag, kanske var det månens position som hjälpte till.

Viktor fick en massa smågäddor på sin bruna Busterjerk med orange mage.

3 tankar på “Kanske var det månens läge 10/3

  1. Den kommer, jag hade så bra fiske idag så jag glömde att ta en bra bild på betet. Håll koll på bloggen så kommer snart en bild på betet som Stampe har tillverkat speciellt för Karlskronafiske.
    Mvh Håkan.

  2. Kul läsning och fina bilder. Dock saknar jag en bild….HÅKAN den utlovade betesbilden tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s