Vatten under kölen 3/3

Efter att isen har smält i skärgården under veckan så var det självklart att båten skulle sjösättas och att jerkbaitspöen skulle med. När vi hade puttat ned Bustern i vattnet vid rampen i Lyckebyån så blev det trängsel i fållan. Daniel från Team Dyngballarna hade varit ute en runda under förmiddagen och fiskerapporten var inte munter. Kallt i vattnet och gäddorna var inte huggvilliga. Vi tappade givetvis inte modet utan trodde att vi skulle få upp några gäddor. Vi provade i olika grundvikar där vattentemperaturen var något högre än skärgårdsvattnet som idag var ca 1,5 grader. När vi avbröt vid fyratiden så hade vi inte varit i kontakt med någon gädda, vi såg en tre fyra stycken men dessa gäddor stod bara stilla och solade sig och visade inte något intresse för våra plastbeten. Dagen var superskön trots nollningen, kaffe, fralla med skinka och mimosasallad smakade suveränt i vårsolen och som avslutning hade Viktor köpt med sig vaniljfyllda sockerbullar.Mums så gott det är. hoppas på bättre fiske vid nästa tur. 

 Vilken lyx att dricka kaffe och äta en fralla i den värmande vårsolen famför en vassrugge.

5 tankar på “Vatten under kölen 3/3

 1. Nej jag kan förstå det Ha ha….Det var så gott att komma ut på sjön igen, synd bara att vi bommade. Vi får prova till helgen då är månen i rätt läge för fiske. Det vore så kul att känna lite sprattel i jerkspötoppen.
  Isen smälter snart i mälaren annars får du hälsa på oss om fiskeabstinensen blir för stor.
  Hälsningar Håkan&Willy.

 2. Jag är inte alls avunsjuk på att ni kommer ut med båt där nere… Här får vi hacka i isen ett tag till…

 3. Tjena!!

  vad härligt att ni kommit ut på en tur, då ska väl bara gäddorna vakna till liv också! Skitfiske på er så hörs vi, årets första Blekingetur närmar sig!!

 4. Jepp du har falkögon, mer om denna sköna skapelse när den har lurat upp sin första gädda. Då kommer betet att visas i all sin prakt. Det dröjer nog inte så länge för den glider så fint i vattnet och har ett grymt häng.

 5. Ajdå låter som ni fick en skön dag i alla fall Hmmm kan se en egendesignad jerk där på bilden den vill man ju se i helbild..nästa gång tar ni dom / Ove

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s