Vårstädning av båten 26/2

Isen iskärgården smälter i en rasande fart så det finns stora möjligheter att den är borta i grundvikarna till nästa helg. Jag kan tänka mig att gäddorna också gillar den varma vårsolen och gottar sig i det grunda ytvattnet.Om båten ska i sjön så är bäst att  bita ihop och tvätta av båten efter höstens fiske, det var ju minusgrader när den torrsattes så båten var ganska sunkig både in och utvändigt. Propellern till den lilla motorn är som en banan efter ett antal grundstötningar i bränningarna i jakten på gäddorna men det ska nog gå att fixa till den. Annars så verkar det mesta vara i fungerande skick. Mattan på kastdäcket är inte i bra men den kan jag byta senare när det har blivit riktigt varm och skönt ute.

Nu längtar jag efter vårsolen och ännu en intensiv fiskeperiod.

Willy är utslagen i maginfluensa annars så brukar han sköta detta supertråkiga jobb.

 För att få en sån här fin bananpropeller så behöver man backa in i en sten, ska försöka rikta till den innan båten sjösätts.

7 tankar på “Vårstädning av båten 26/2

  1. Försöka räta upp proppen? Att köra runt med den i det där skicket är inget att rekommendera. Det leder till obalans och skakningar som gör att andra delar i motorn kan packa ihop.

  2. Det var väl helt ok. Ni fick ju fisk i båten och kontakt med fisk så det är ju superkul. Jag är sugen både på att fiska och att köpa en Go Pro kamera. Kameran ska bli min födelsedagspresent till sommaren så den får jag sukta efter ett tag till. Min Bustern ska i sjön så det kommer att bli fiske av till helgen. Ska du ut eller?
    Tack för vårens första fiskerapport.

  3. Premiären blev väll inte som man hoppats 6 små snipor uppe och vände i båten fotograferingen uteblev dock så filmade Roger en del med sin Go Pro finns lite is kvar i vikarna men ska nog ha försvunnit efter helgen skönt dock att fisket kommit i gång / Ove

  4. Härligt och se att det är flera som förbereder sig inför vårfisket. Team Hallarum har båten nästan helt i trimm efter dagens jobb. Hoppas nu det milda vädret fortsätter så vi kan känna lite på dom till helgen;-) Skitfiske på er så syns vi i vikarna.
    Ola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s