Ombytlig och kul fiskedag 28/7

Vädret hade svårt att bestämma sig denna lördag. Regn sedan solsken regn igen och stax efter fuktig värme som i tropikerna. Vi fattade ingenting men vi beslöt oss för att fördriva tiden med en stunds fiske. Det var lite kylig när vi gick ned till båten men när vi kom till första anhalten önskade vi att shortsen hade varit med för nu hade det blivit riktigt hett. På kyrkoskär stod bakdelen till en militär bandvagn uppblåst, den hade antagligen varit under vattenytan förra året då vagnen var övertäckt med snäckor. Vi fiskade runt ön och här tog jag dagen första gädda på Stampes abborre.

Vi fiskade bland spaggetti och tång i mellanskärgården och jag fiskade som en gud medans Willys gäddor missade hans shallowbete. Jag valde att fiska med Stampes abborren och den lilla wolfien från monarch doc båda dessa beten fungerade kanon och jag landade nio gäddor idag.

Vi stämde träff med Mia och Vanja på Brofästet vid Senoren för att äta kroppkakor och stekt sill tillsammans. Maten smakade gott och Willy och jag hade nu krafter att fortsätta kvällens fiske. Willy var märkbart irriterad och skakad då han inte krokade någon gädda trots massvis med kontakter. Plötsligt byter han bete till pigen i tånglakefärg och tjoff, pang !! Nu smäller det på. Två kast två landade gäddor och nu vänder Willy och fiskar fantastiskt bra. Han kommer närmare och närmare min överlägsna ledning och när vi avbryter vid nio tiden har han också fångat nio gäddor.

 Summeringen av dagen får bli väldigt omväxlande väder från totalt solsken till regn och lite åska i luften framåt kvällen. Totalt landades 18 gäddor och vi hade säkert 50 kontakter. Det var också väldigt konstigt och lite spännande att titta på bandvagnen. Om det är någon som vet hur det gick till när den hamnade på Kyrkoskär kan väl skriva en kommentar om detta. Jepp idag var det en riktigt kul fiskedag.

5 tankar på “Ombytlig och kul fiskedag 28/7

  1. Om du kan kolla regnummret nästa gång kan jag slå på den! Haha
    Ska ut på torsdag och fiska som det ser ut nu, ska ni ut ngt i veckan?

  2. Ja det är märkligt, kan den ha gått igenom isen vid någon manöver eller vad kan har hänt. Undrar om den har blåst upp på skäret eller att den blivit bärgad av militär eller kustbevakning. Vore kul med någon vettig förklaring.

  3. Haha, det undrar jag med! Som militär blir man ju fundersam, den borde saknas, men det är ju bara bakdelen på en BV206, var är framdelen??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s