Plötsligt oväder 30/7

Vi åkte till Kamms idag för att Willy skulle köpa sig ett Wolf Creek bete i Red Carp färg för lite av sina sommarjobbspengar. Jag passade även på att köpa två påsar med owner krokar. Vi hade tänkt att ta ett litet snabbpass när våra kläder och predatorväskan hade torkat efter gårdagen regn. Predatorväskan är helt oduglig i regnväder. Matrialet i väskan blir som en svamp och allt som finns inuti måste plockas ut och torkas. Det är konstigt att CWC kan tillverka en väska med dåliga sömmar som spricker och ett ytmaterial som inte står emot regn.

Klockan sju hade vi ätit mat och både väskan och våra kläder hade torkat och vi åkte ut för att provfiska det nya betet. Efter andra ankringen märkte vi hur vinden tilltog och sjön blev regält gropig och havet nästan skummade. Gäddorna gillade tydligen detta och högg hårt och skoningslöst på våra beten. Fem gäddor på 25 minuter topp 85cm.

Nu blåser det ännu mera och det börjar spöregna. Ankaret släpper och vi är tvugna att snabbt starta motorn för att undvika att båten blåser upp på skäret. Det var dramatiska minuter men både Willy och jag skötte vara uppgifter på båten och inget okontrollerat händer, Puh. Vi blev mer eller mindre dränkta under den korta tid regnet och stormen höll i sig.

Regnet och stormen avtog lika fort som den dök upp och det blev nästan vindstilla. Willy var supernöjd med den nya wolfcreeken som levererade bra under den korta och blöta turen. När vi kommer hem är det bara att tömma predatorväskan på allt innehåll och försöka få det torrt. Supertråkigt!

6 tankar på “Plötsligt oväder 30/7

  1. väskan har hållt bra men som du säger regnar det är den kass, regn skydd lät som en kanon ide:)

  2. Tack för att du gillar bloggen.
    Det stämmer att det bara levereras med en hänghållare. Vi hade en väska som gick sönder efter 3 månader så vi reklamerade den hos CWC. Jag fick hämta ut en ny väska och då behöll vi hänghållaren eftersom våran predatorväska skrotades. Hur går det för dig. Håller väskan i sömmarna ?. Jag har pratat med Trumman om ett regnskydd för väskan och han gillade iden och lösningen vi hade. Man kan ju hoppas att det kommer ett regnskydd som går att kränga över väskan vid regn.

  3. hejsan har samma väska som du men såg på bilden att du har 2 st häng ”hållare” jag fick bara en men du kanske har köpt en extra såfall undrar jag vart du har köpt den har letat som en tok efter dom. menar alltså dom plast grejorna man hänger dragen i:)

    grym blogg:)

  4. Tur att jag tipsade om färgvalet. 😉 Den har fiskat grymt! Den där fiskeväskan kan du kasta! Köp en från attitudes valts istället. Dom är grymma. Håller vätan ute. Prologic kan den heta.
    Mvh Kalle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s