Borgmästarfjärden 1 augusti

Fint väder och inte någon blåst att tala om. Helt klart en bra dag för skärgårdsfika. Eftersom ingen i familjen jobbade idag så passade vi på att fylla båten med fika och komforthöjade saker. Idag var det dags för fru Björk att axla ansvaret som kapten och övningsköra fikabåten. Hon har skepparexamen på papper men det är lite si och så med de praktiska övningarna. Vi hade en planerad rutt. Från Skällenas gira styrbord vid Knösö under Verköbron vidare igenom Sunnakanal utanför Lindesnäs sedan vidare mot Dragsö Camping och in i Borgmästarfjärden där vi la oss på Scandics gästplats.

En viss skillnad när fru Björk dukar upp i båten. Duk på kastdäcket, sköna stolar att sitta i och all fika är prydligt förpackad i små tuppeware burkar. Till och med ost och gurka var separerade i olika burkar. Jepp kvalite på fikan var ledordet idag. Vi satt där och guppade på fjärden och lyssnade på någon trubadur som spelade live på Grevaregården.

När vi ändå var i Borgmästarfjärden passade vi på att gå bort till Karlskronaglass bussen som finns på fisktorget. Där kan man köpa suveränt god glass som Joakim Bengtsson och hans kollegor blandar ihop. Dom har varit i Italien på utbildning i glasstillverkning så glassen smakar riktigt gott eftersom den tillverkas med bra råvaror i liten skala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s