Stenshamn/Utlängan 2/8

Den här bilden är tagen ur häftet ”Natur och gästhamnar i Blekinge Skärgård/Gö-Kristianopel-Kalmar” som är skriven av Thomas Karlsson. Detta häftet har vi haft mycket glädje av under årens lopp.

Vanja jobbade och Willy var och tältade med sina kompisar. Mia och jag kunde spendera dagen som vi ville. Vi valde att ta en båttur till Stenshamn/Utlängan. Det var några år sedan vi besökte ön och då fanns det inte så många gästplatser för besökande båtar. Vi blev positivt överraskade när det fanns en jättefin brygga med bommar.

Vi åt frukost i båten för att samla lite kraft inför den planerade gångturen. Först planerade vi att gå till fyren för att sedan vända tillbaka en bit och ta en annan väg som leder till Getabro brygga. Därefter tog vi den rödmarkerade naturstigen tillbaka till bron mellan Utlängan och Stenshamn. För oss tog det ca två timmar att gå denna sträcka i det fina vädret.

Bakom fyren gick det att bada, men pga av ruttnande tång som låg över den vita fina sanden luktade det inte hallon! och vattnet var ganska kallt så vi plumsade inte i utan traskade vidare mot den gamla militärbryggan som är döpt till Getabro brygga.

Bryggan var inte i så bra skick men utsikten emot Ungskär var kanon. Det var kanske inte någon aha-upplevelse att komma fram till Getabro brygga men nu kan vi pricka av det.

Stenshamn/Utlängan har en trevlig och mysig hamn och har man myror i benen kan man alltid gå på tur. Helt klart värt ett besök en solig sommardag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s