87, 92, 89. 3/8

87, 92, 89 kunde vara ett telefonnr men det var längden på de största gäddorna som fångades idag. Willy, Viktor och jag fick varsin finare gädda så det var riktigt rättvist och bra.

Viktor öppnade starkast idag och på sitt andra kast drog det på bra.Jag hjälpte sedan till att håva upp en fin 87 cm gädda. Vi fortsatte att fiska av liknande ställen i närheten men det var relativt händelselöst. Vi återvände till det första stället som fortfarande kändes hett. Pang nu small det till hos mig.  Viktor håvade elegant upp min tjocka dam. Gäddan mättes till 92 cm innan hon återsattes snabbt utan vägning.

Efter detta drev vi resultatlöst längs kanten. Ny omgruppering och nu var det dags för Willy att få lite tungre fisk på kroken. Willys fisk följde med snällt in till båten för fotografering och mätning. Även denna gäddan var bra, dock smalare med en mörkare täckning. Gäddan mättes till 89 cm så nu hade vi faktisk haft ett suveränt fiske med en bra medellängd.

Vi åt lite av våran massäck och kände oss riktigt nöjda och glada. Sedan fortsatte vi att fiska. Vinden tilltog och av någon anledning så var det slut med de bättre kontakterna men inte de lite mindre. Tillsammans landades 14 gäddor.  Alla utom en återsattes. Tyvärr fastnade krokarna i en pytteliten gäddas gälbågar så den fick kokas till våran kissekatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s