Rullreparation 6/8

Under förra gäddpasset knäckte det till i rullen för att linspridaren kärvade eller fastnade. Jag misstänkte att mellandrevet i plast hade gått sönder.

Fördelen med att fortfarande ha semester och bo relativt nära Svängsta där ABU Shopen finns är att det går fint att ta bilen dit och med lite tur få proffesionell hjälp med minimal väntetid. Till min hjälp fanns en duktig kille som la rullen mot sitt öra och vevade ett par tag. Han konstaterade snabbt att mellandrevet hade rensats på alla sina kuggar. Reparationen gick snabbt för de hade en liten avdragare som lyfte upp drevet utan problem och sedan var det bara att trycka fast det nya drevet och smörja på lite tjockt fett. Han påtalade att det var för torrt på evighetsskruven och sa att det även här skulle det vara tjockt fett.(jag har bara använt tunn olja detta var fel. Tjockt fett ska det va)

Efter några skatbon i rullen denna sommar så var det lite för lite lina på spolen. Lika bra att passa på att byta lina när man är i rullverksaden. Killen i Abu-shopen rekommenderade Berkley Trazer braid 0.30.Jag hoppas att den kommer att vara bra annars så gillade jag Strike Wiren extreme som vi nu bytte ut.

Linan är ruskigt snygg när den är ny och fin och ofiskad. Nu hoppas jag rullen funkar bättre än någonsin och att en del av lintrasselproblemen berodde på att evighetsskuven och linspridaren kärvade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s