Aktiv dag 9/7

Vi vaknade till hyfsat väder idag. Solen sken lite blekt och vinden var inte så hård. Vi tyckte att det var dags för en liten tur i skärgården för att hitta några geocache gömmor. Mia kollade datorn och valde ut några ställen att åka till medans jag handlade fika. Öppenskär, Hästholmens gamla varv, Ornö och en styrbordsprick valdes ut och loggades utan några problem.

Eftersom Sturkö rökeri hade nykokta havskräftor så köpte jag några som vi gratinerade med vitlök och persiljesmör och avnöjt medans fläskfilen gottade sig på grillen. Klockan var bara halv sju när vi hade ätit klart så jag föreslog för Willy och Linus att det hade varit kul med en snabb kvällstur.

Det gick snabbt att få på sig fiskekläderna och komma ut på sjön. Vi valde att åka till ställen som hade levererat fisk. Jag och Willy hade kontakt ganska omgående och jag fångade en tjock 82 cm gädda som vägde 4.3 kilo. Linus ville ju också känna lite sprattel i linändan så jag agnade med den lilla Wolfien från Monach doc som brukar leverera gäddor till våra gäster.

Vi flyttar oss och vi börjar kasta. Willy har hugg och Linus väser fram att han också har fisk. Roligt med dagens andra dubbelhugg. Vi ser att Linus mjuka spö böjs kraftigt men gäddan är kvar och den ser fin ut när den kommer fram till båtkanten. Jag håvar gäddan medans jag sedan krokar av Willys fisk i vatten ytan.

Vi mäter gäddan till 86 cm och väger den till utmärkta 5,3 kilo. Linus är riktigt nöjd över denna fångst som nu är hans PB. Den lilla Wolfien har ännu en gång lurat en gädda över 85 cm. Det är ett fantastiskt litet bete som jag får börja använda lite mera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s