Daiwa Luna 300L 24/8

Eftersom Willy hade haft möjligheten att jobba under sommaren var han nu rik som ett troll och pengarna brände i fickan. Han hade länge längtat efter en Daiwa Luna 300L och efter att ha funnit ett fint objekt på blocket så slå han till. Efter någon veckas leveranstid så dök rullen upp och fiskesuget lyste i Willys ögon.

Vi var ganska trötta efter veckans jobb och skola men vädret var bra och vindarna  svaga.  Vi gav oss iväg efter att ha ätit middag. Rullen kändes lite ovan och större än Revo toron men efter lite träning så fungerade allt fint. Kvällen fiske kändes lite lojt, inte för att gäddorna inte högg utan för att Willy och jag inte var riktigt på hugget. Vi var helt enkelt lite trötta och slitna. Så kan det vara. Hur gick det då med fisket? Fem -fyra till mig och alla gäddor var små, vi landade faktiskt ingen över 70 cm.

En ny rulle att plocka sönder och smörja för trots att det är japansk teknik och konstruktion så behöver den säkert ha lite underhåll och omvårdnad. Jag kan säkert få tips och råd av Kalle Myrstrand som har fiskat mycket med sin Daiwa.

3 tankar på “Daiwa Luna 300L 24/8

  1. Ja det var kul att han hittade och köpte en ny rulle, hoppas att den kommer att fungera bra. Visst var det kul att vinna en deltävling i gäddcupen. Jag tror att jag ska köpa mig ett Wolfcreek bete.

  2. Va kul att Willy köpte en Daiwa Luna! Är super nöjd med min själv. Det är väl investerade jordgubbs pengar 🙂 Men även jag har fått plocka isär rullen en gång för infettning och smörjning när backspärren började strula. Vet inte vad som felade i rullen, men nu efter detta så funkar den galant! Grattis till den fina gäddan på 93cm och vunnen deltävling!

  3. Jag älskar min Daiwa Luna men jag kör med 253L. Har bytt IAR-lager en gång men den känns fortfarande som ny. Behöver du plocka ner den så finns sprängskiss på mikesreelrepair. Fantastisk rulle!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s