fokusering på finare gädda 25/8

Idag var vi mera fokuserade och taggade på att fiska och vi satsade helhjärtat på att fånga stor gädda. Efter att tankat båten för massvis av pengar (102 liter bensin) så hade vi en aktionradie som heter duga med båten. Vi styrde båten utåt i skärgården till nästan okända vatten för oss och fiskade och nötte på så bra vi någonsin kunde. Resultatet var magert, en och annan strögädda och tillråga på allt så var gäddorna små. Vi kommer till ett ställe där vi har kontakt med massvis av små och något bättre gäddor men de följer enbart efter och biter bara försiktig i våra beten. Vi börjar faktiskt att krokna och vet inte riktigt hur och var vi ska fortsätta att fiska. Vi flyttar oss till en ny bränning och jag byter stampes bete mot en liten wolfie.Smock där sitter äntligen en bättre fisk, hon kämpar på bra och drar ut lina vid ett flertal tillfällen. Det är en sådan uppfriskande känsla att tampas med en finare sommargädda. Vi mäter och väger henne till 93 cm och vikten av 6,1 kilo. Kalasfin gädda! hon är ganska trött så vi låter henne återhämta sig i håven innan vi låter henne simma vidare.

Det satt långt inne idag innan jag lyckade fånga denna fina sommargädda på 6,1 kilo.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s