Lugnet efter Gäddfestivalen 6/10

Efter en massiv attack av regn under dagen och natten mellan fredag och lördag vaknade vi till en lugn och fin dag. Fiskesuget ligger alltid på lur inne i kroppen så varför inte spendera dagen i skärgården. Sagt och gjort! Jag fixade fika och plockade ihop våran utrustning sedan skjutsade Mia oss till båten. Vinden var västlig och ca 5 m/s, mulet men ibland bröt solen igenom molnen och värmde oss skönt.

Idag tänkte vi leta efter nya ställen och försöka lista ut var de lite bättre gäddorna kan tänkas stå nu när vattentempen är ca 12 grader. Vi började faktiskt beta av området öster om Lyckebyviken som är fredad med magert resultat. På vissa ställen fanns det gott om spaggetti i vattnet.

Vi jobbade oss utåt men vi upplevde att gäddorna var få och små. Båten tankades och sedan begav vi oss ut i mellanskärgården. Ett nytt fiskeställe valdes ut på sjökortet och sedan började området metodiskt fiskas av. Först på en djupare sida där självförtoendet sjönk eftersom kontakterna var noll. Ön rundades och omedelbart small det på. Inga monster men ca 65-75 cm och ett par följare i 90 cm klassen. Det är så roligt när letandet ger utdelning. Efter några förflyttningar i närområdet styrde vi båten  längre ut i skärgården för att ta en längre paus och grilla korv.

 

Mätta och supertaggade fiskade vi på igen. Här fanns det också spaggetti i vattnet och det kändes som om vi hade gjort en felsatsning. Skam den som ger sig, plötsigt försvinner kolasnörerna och frisk tång uppenbarar sig. Nu har Willy en lite tyngre gädda på kroken den ger honom en skön kamp. 4,3 kilo och med längden 85cm. Detta blir den största gäddan idag.

Vi söker av området och har faktiskt fina följare som vänder vid båtkanten utan att hugga på beterna. Tiden har gått fort idag och vi avbryter vid 18 tiden då det börjar skymma för att hinna till hemmahamnen innan det är för mörkt ute.

En härlig och lugn fiskedag tar slut och vi känner oss nöjda, kanske inte över fiskeresultatet utan för att dagen har varit rolig och intressant. Vi lyckades hitta några ställen som vi defenitivt kommer att återbesöka i jakten på metersgäddorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s