Gäddorna var inte huggvilliga 27/10

Efter en rad av inbokade helger fanns det äntligen en lucka i kalendern för en heldags gäddfiske. Willy och jag hade laddat hela veckan och förhoppningarna på ett riktigt bra höstfiske var stort. Martin hängde också med för att reka lite inför Karlskrona Pike Tournament. Tyvärr så är Willy och jag upptagna den lördagen och kan inte deltaga, det känns tråkigt!

Det var kallt på morgonen, termometern visade -4 grader och den svaga vinden kom från norr. Båten var full av rimfrost och förtöjningstamparna var stela av is. Nåväl motorn startade fint och snart var vi på plats i grundviken.

Här var det helt vindstilla och det kändes meningslöst att nöta på så vi förflyttade oss utåt i skärgården. Vi fiskade på flera ställen som brukar leverera gäddor men idag var dom försvunna. Rätt som det var så kom vi i närheten av Ungskär, magen kurrade så vi la till båten i hamnen.

Jag pratade lite med en lokal fiskare som hade varit ute för att fiska sill, det hade inte gått så bra för honom heller det fanns mest mört i garnen. Han skyllde den dåliga fångsten på nordanvinden och sälarna som dissade mörtarna och bara åt sill.

Karréskivorna grillades och vi dukade upp fikan på bordet. Här lämnas inget åt slumpen. Karrén serverades med potatissallad och rostad lök, till efterrätt blev det dammsugare.

Mätta och belåtna lämnade vi Ungskär som badade i sol. Vi  fiskade oss hemåt och det var bara Martin som lyckades fånga en liten slips.

Vi kan bara konstatera att vi var otroligt lågpresterande idag trots att vi gjorde vårat yttersta för att hitta gäddorna. Det är bara till att ta nya tag och lämna denna lördag bakom sig.

2 tankar på “Gäddorna var inte huggvilliga 27/10

  1. Vi hör av oss om vi har bättre fiske imorgon=). Rosenholms viken letade vi efter men hittade tyvärr inte den på våran karta:/.

  2. Hej vi har har haft precis samma fiske både igår & idag! Vi tog en liten igår & en liten idag annars har det varit tok dött. Vi är från Halmstad och såg fram emot ett bra höst fiske men detta är katastrof. Har ni några tips vart man kan åka? Vi har en hel dag imorgon med & vi vill verkligen känna på lite gäddfight? Mvh/Emil Jönsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s