Många plogar 23/11

Äntligen dags att köra ett pass igen med Willy och Martin, Viktor lämnade sin båt till vinterförvaring så han var kvar på land. Vi hämtade Martin strax innan åtta för att kunna utnyttja de få ljusa timmar maximalt. Planen var att börja fiska av en vik som har ett vattendjup av ca 0,5 meter till 1 meter.

Efter tankning av båten och den tråkiga transportsträckan över östra fjärden var vi framme och beterna kastades ut i vattnet. Det dröjde inte länge förrän jag krokade den första lilla gäddan. Vattnet var klart och förutom små krusningar där vinden kom till så låg ytan spegelblank. Huggen och attackerna kom blixtsnabbt, plogar efter våra ytgående beten gjorde att vi hade det riktigt kul.

Efter detta grunda fiske förflyttade vi oss till en skyddad vik med djupare vatten, ca 1,5-2 meter. Vi hoppades på lite större gäddor än de som vi hade fått upp i grundviken. Omgrupperingen misslyckades och gäddorna var ovilliga till att hugga och endast en pytteliten landades.

Nu kurrar det i magen och vi styr båten  till Svenön för att grilla hamburgare och ta en längre paus. Medans grillen blir varm så diskuterar vi var dom omtalade stora höstgäddorna kan stå, ingen av oss har den erfarenheten så vi får helt enkelt skaffa den själva. Learning by doing helt enkelt.

Efter supersmarriga burgare med dressing, lök och tomat och givetvis grillade bröd är vi laddade till tusen igen. Nu har vi bestämt oss för att fiska grunt men där närhet till djupare vatten finns, Detta verkar vara en bättre taktik, pang!! Martin har kontakt med en bättre fisk som släpper och vi känner oss mycket nöjda, vi tror faktisk att det är här de stora gäddorna står och är huggvilliga. Vi hinner inte prova våran taktik för vädret spelar oss ett spratt, plötsligt skiner solen upp vinden avtar totalt. Nu funkar fisket inte alls. Jag och martin är lite ofokuserade. Jag fastnar med mitt bete i en klippskreva och Martin sätter sitt bete i ett träd.

 Vi hade det lite kul en stund men båda beterna räddades. Eftersom det var som att fiska i ett solbelyst akvarium så rekade vi efter nya använbara ställen och ströfiskade. Skymningen kom snabbt och då kom även huggen igen men även nu var det bara de små som ville besöka insidan av båten.

Det har varit en härlig och kul fiskedag med många hugg och kontakter, totalt landades 26 stycken små gäddor. Givetvis så hade det varit bonus att kunna visa upp en metersgädda.

Denna storleken på gädda var representativ idag och de flesta tog på Monarch doc lilla ”Wolfi”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s