1:a gäddturen 2013 4/1

Det milda vädret i Blekinge hade gjort att isen i skärgården var borta och det enda hindret att inte fiska var att jag inte hade tagit ledigt från jobbet. Prognosen inför fredagen var riktigt trevlig, soligt och en dagstemperatur på ca 6 grader. En sådan dag vill man inte missa så jag avbokade fredagens jobb och la dom på måndag. Efter en del roddande på morgonen så var båten sjösatt vid 11 tiden och vi styrde över fjärden mot östra sidan av skärgården. Vädret var fantastiskt och vi vinkade åt några andra gäddfiskare som nötte på i knösöviken. Allt kändes bra och vi trodde att det skulle kunna bli riktigt bra fiske i någon grundvik där solen värmde på.

Vattnet var klart  och vi blev lite besvikna och överraskade att gäddorna var så svårflörtade, vi fick endast upp två små gäddor och kontakterna var inte heller så många. Gäddorna högg väldigt försiktigt och merparten av gäddorna följde endast efter betet och vände vid båtkanten.

fångad i yttersta läppen

Denna gädda satt bara i absolut yttersta läppen och var riktigt lätt att kroka av.

Vi fiskade på ett par ställen till men vi var trötta och ofokuserade så vi avslutade fisket vi tre och körde mot hemmahamnen. Båten förtöjdes i Lyckebyån och vi var faktiskt tvugna att binda fast den med ett par extra tampar för att strömmen från fallet var så stark.

I morgon kör vi ännu ett pass och då är även Viktor Vestergård med. Jag tror att han har en riktigt bra fiskeplan och att fisket och vädret blir kanon. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s