Soligt och kallt 5/1

Vi hade inte räknat med att temperaturen på natten mellan fredag och lördag skulle bli så kall. Skummet från Lyckebyåns vattenfall hade frusit på båtens barbordsida och tamparna var superhårda och riktigt svåra att lossa. Det var bara att bita ihop och efter en stund så styrde vi mot å-mynningen.

Skumbakelse

Mellan Lyckebyån och bensinmacken i handelshamnen plöjde vi en fåra i den tunna iskorpan och vad vi kunde se så låg isen tunn i hela den inre skärgården. Ett litet problem uppstod när tanklocket hade frusit fast och inte gick att få upp, jag fick hälla ut lite kaffe för att tina isen. När detta meckande pågick så kom det några fiskeentusiaster med sin båt på trailer och sjösatte. (tyvärr har jag glömt bort var de kom ifrån). Vi förbannade isen och var eniga om att dagen skulle bli fin trots att förutsättningarna för ett eldoradofiske grusades.

Trailergänget

Vore kul att få veta hur det gick med gäddfisket för det trevliga trailergänget, Lämna gärna en kommentar! 

Vi åkte långt ut i skärgården mot Aspöhållet, där var vattentemperaturen varmare ca 2-2,5 grader. Vädret visade sig från sin bästa sida och vi njöt då vi tog hem våra beten långsamt i det klara vattnet. Efter flera timmars nötande spräckte jag nollan och lurade en liten gädda till hugg.

Full med maskar

Vi spenderade all vår tid i den yttre skärgården där ytvattnet krusade sig lite och var något varmare. Totalt lyckades vi få tre gäddor av mindre kaliber. Eftersom eloradofiske samt monstergäddor uteblev så blir dagens höjdpunkt när vi gick iland på Bollö för att grilla hamburgare och värma oss i januarisolen.

Hamburgerfika

Solen värmde oss skönt medans vi åt de nygrillade hamburgarna med smaskiga tillbehör.

Efter fikan fiskade vi av några kanter till med uselt resultat, vi var nöjda trots allt och alla tre längtade efter vårens fiske med förhoppningsvis lite mer aktiva gäddor.

I morgon drar vi upp båten och inväntar lite varmare vatten.

2 tankar på “Soligt och kallt 5/1

  1. Jepp det är smällar man får ta att fisket är trögt, men vilken fantastisk dag.
    Hör gärna av er med någon fångsrapport när ni har varit i skärgården nästa gång.
    Vi hörs hälsningar Håkan.

  2. Hupp! Vi var ganska överens om att det skulle bli svårt fiske i lördags, vilket det också blev! Även vi tillbringade dagen i ytterskärgården! Vi började på 2-3m djup och fiskade oss in på grunt, men lyckades bara att lura upp en snipa! Att bara komma ut med båt i början av januari med ett sådant väder som vi fick, ja då är man nöjd med det!
    Mvh Gänget från Långasjö!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s