Påskdagsfiske 31/3-2013

Vi visste att isen låg tjock i grundvikarna i Lyckebys närhet trots att påsken var här och att gäddorna borde leka för fullt. Nåja vädret kan ingen råda över.  Kalle Myrstand från Uddevalla gav oss chansen att fiska från hans sjöjeep som låg förtöjd i Herrgårdsviken. I Herrgårdsviken var isen obefintlig och vi kunde se ganska mycket öppet vatten från bryggan.Håkan i Herrgårdsviken

Våran fika och utrustning stuvades ombord, sedan bar det iväg. Solen sken och vinden kom från nordost. Det kändes skönt och förhoppningarna var inte så stora men våran målsättning var att åtminståne landa varsin gädda. Vattnet var extremt lågt så vi såg stenar i vattenytan som man i normala fall kan åka över. Skärgården hade krympt och det var nästan omöjligt att hitta någon grundvik utan is. Vi fick ibland plöja genom decimetertjock is i jakten på möjliga gäddvatten.

Kalle plöjer en ränna i isen

Vi gjorde allt i vår makt och jerkbaiten slungades hundratals gånger genom luften och vevades hem i olika hastigheter för att lura någon gädda till hugg. Det var minsann stört omöjligt. Vi hade faktiskt inte en endaste kontakt eller följare under hela fisketuren. Vi ska inte klaga för vi hade en fantastisk dag men visst hade det varit kul att känna lite gäddsprattel.

Vi kämpade in i det sista och Willy var outtröttlig, han hade kunnat nöta på i ett par timmar till. Han körde på med sitt nya BFT Bandit rod som han hade önskat sig i julklapp. Klockan var ca 19:00 när solen började gå ned och det kändes kallare i luften och vi beslutade oss för att avbryta fisket. Ingen gädda på besök idag men vi tar nya friska tag i morgon igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s