Fiske i fullmånens sken 21/7

Söndagen tillbringades mest under parasollet med några trevliga fisketidningar och när det blev för varmt så svalkade jag och fru Björk av oss  i vattnet utanför bryggan.

Kalle ringde och kollade om jag var sugen på en snabbtur med hans båt. Efter en suveränt grillad fläskfile med råstekta nypotatis så var jag mätt och belåten och redo för att fånga den stora och starka sommargäddan. Klockan hade hunnit bli nästan åtta när vi kom fram till vårat första stopp utomskärs. Vi kunde se några som kastade med skeddrag från kanten. Plötsigt får en av dom napp och på spöets böjning verkade det riktigt bra storlek på gäddan. Icke sa nicke upp kommer en liten krabat på ca en halvmeter – det var bara spöet som var mjukt. Vi nöter på med stora och små beten och ibland agnar jag med en jigg. Vi njuter i det fina vädret och solen sänker sig över fjärden. Helt otroligt vad gott man kan ha det under sommaren.

jekfiske i solnedgång

Vi känner att tiden går alldeles för fort och vi hinner inte riktigt fiska av platserna utan förflyttar oss ganska snabbt efter en uppankring med magert resultat. Det känns riktigt riktigt härligt när jag har en gädda som är stark och busig och bryter vattenytan på väg in till båtkanten Tyvärr ingen bjässe men riktigt rund och fin. Även Kalle lurar upp en liten gäddis på 73 cm som återsätts snabbt och smärtfritt.

fotofusk endast 73 cm

När solen har gått ned lyser fullmånen upp så pass att det är fullt möjligt att fiska,Det finns ingen anledning att åka hem utan vi kör på i ca en halvtimme till men när kontakterna uteblir så kroknar även vi och tänder lanternorna och återvänder till Herrgårdsviken där båten förtöjs.

Fullmåne Vi konstaterar att kvällen har varit riktigt skön och bra trots att det varken kom upp många eller stora utomskärstorpeder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s