Det blev mörkt 18/7

Semestern är slut så det var omöjligt att bara gå ned till båten på morgonen och glida ut på ett fiskepass. Kalle Myrstrand från Uddevalla hade precis börjat sin semester och var i sin stuga på Tjurkö, han skickade ett sms och frågade om han skulle svänga inom bryggan på Skällenäs så att även jag fick andas lite skärgårdsluft istället för att ligga och vara trött i soffan. Så fick det bli och klockan halvsju hämtades jag upp vid bryggan av Kalle och hans bror.

Vi fiskade runt några outforkade skär och kanter och landade några små gäddor, vi hade inte så mycket tid så vi omgrupperade till ett ställe som vi väl känner till. Där brukar stå många gäddor. Det gjorde det även denna kväll och det var riktigt kul att fiska. Kontakterna var många och trots att gäddorna var mellan 45-75 cm så högg dom stenhårt och var otroligt pigga. Efter ett tjugotal smågäddor började det att skymma och alla var sugna på att fånga någon större gädda så vi valde att förflytta oss genom den gropiga sjön till lite djupare vatten.

Skymning

Kvällen var fantastisk men gick alldeles för fort, rätt som det var upptäckte vi att det var riktigt mörkt och kontakterna med gädda var inte så täta. Vi var outtröttliga och vägrade att ge upp. Nu var den stora frågan om gäddorna kunde se våra beten i det mörka vattnet. Svaret kom efter lite nötande. Pang!! ett stenhårt hugg i mörkret och det var omöjligt att se någon storlek på fisken förrän hon lyftes ombord för fotografering.

nattlig jägare

Denna gädda blev nr 23 i kväll och vi valde att avbryta fisket, jag var ju tvungen att komma i säng då ännu en ny arbetsdag närmade sig med stormsteg.  

 

1 tanke på “Det blev mörkt 18/7

  1. Alltid lika kul att ha med dig Håkan! Nästa gång drar vi större!
    Du var väldigt ödmjuk när du inte skrev med det faktum att du klådde mig med en gädda denna kväll. Men jämnt var det, 10-11. Nu sticker jag och Angelica ut på pikehunt.B-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s