Morgon och kvällsfiske 12/7

Efter en vecka utan fiske kändes det riktigt mysigt att vara ute på sjön klockan sju på morgonen. Vädret var helt fantastiskt för en semesterfirare! Solen sken och vinden var obefintlig och vi njöt i fulla drag när vi närmade oss våran första fiskeplats. Vi hade inte varit här på morgonen men vi misstänkte att här kunde det finnas fina gäddor som var huggvilliga trots en strålande sol och väldigt klart vatten. Willy agnade med en stor blåfärgad jigg och jag med ett litet jerkbait från Westin.

Gäddorna föredrog helt klart jiggen och massakerade den totalt, Willy tog ledningen med sex gäddor innan jag landade min första som var ganska fin. (83 cm)

massakerad jigg

Vi fiskade av stället noggrant och även jerken började leverera. Efter 1,5 timmes fiskande och 13 landade gäddor så flyttade vi oss mest bara för att vinden var obefintlig och detta gav oss möjlighet att reka på ett ställe som vi tänker besöka senare på kvällen då det förhoppningsvis är bättre fiskeförhållanden.

Utomskärsgädda

Bottenvegetationen såg riktigt lovande ut och vi lät våra beten svepa över tångruskorna. Vattnet var lika klart och fint som i en swimmingpool och endast en gädda landades. Vi var överens om att det borde finnas gäddor av bättre kaliber som simmade hit för att äta på morgonen och kvällen. Vi avbröt fisket vid halv tolv då det kändes meningslöst att lura något annat än smågäddor till hugg.

utomskärsgädda

  Gräset klipptes, vi slappade och till kvällsmat innan fisket grillade vi entrecôte som serverades med potatiskroketter, bearnaisesås och en  klick örtsmör. Mums nu var vi redo att trixa upp metersgäddan.

Vi åkte långt ut i skärgården till stället som vi hade varit och rekat på tidigare under dagen. Vindstyrkan var måttlig och behaglig, dock blåste det från norr.

Det tog en stund innan det första hugget kom i skymningen och gäddan var mindre än vi hade hoppats på, ca 70 cm. Gäddorna gillade brunt denna afton och Bigbandit ”Jeppan” och Monach doc”Blekingefärg” var vinnare i kontakter och landade fiskar. Vi lyckades inte fånga någon gädda över 85 cm så visst var vi lite besvikna trots en underbar kväll som vi avslutade vid 22:30.

fin kväll

 Lanternan tändes och sedan plockade Willy ihop fiskeutrustningen medans vi stävade hemåt i den sköna sommarkvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s