Förmiddagsfiske 3/7

Idag tänkte vi morgonfiska riktigt tidigt men Johnblund hade lagt sömnpulver i våra ögon. Vi vaknade lite senare än tänkt och vi var ute på sjön vid åttatiden istället för sex. Tror inte att det hade gjort någon skillnad  för det var i stort sett vindstilla och fisket kom inte igång förrän vind kom och vattnet krusade sig.

Vi fiskade på få ställen med total fokusering på att riktigt nöta och att eventuellt byta beten för att se om detta kunde vara någon skillnad. Vi ankrade upp och sedan flyttade vi oss bara lite innåt eller i sidled för att inte missa någon fisk. Vi upptäckte att en omgruppering på bara 30 meter gav enorm skillnad. Vi hade nött på utan några kontakter eller följare under ca en halvtimme och efter en kortare sidoförflyttning så smäller det på direkt. ”Dubbelhugg” och sedan ett par gäddor till. Det är märkligt vad gäddorna kan stå tätt och vara huggvilliga.

Dubbelhugg

Taktiken var densamma under hela förmiddagen och ett tiotal gäddor landades,alla gäddorna var hyfsat fina mellan 65-80 cm. Vi avbröt vid tolvtiden då solen stod högt och kontakten med gäddor avtog något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s