Välväxt 86:a 1/7

Dagen bestod mest av en massa måsten, Willy hade tid hos tandläkaren, släpvagnen skulle tömmas på återvinningstationen och en födelsedagspresent skulle ihandlas till svärmor. Även ett besök hos Karlskrona marin var på agendan för att komlettera med nya krokar och beteslås. När vi var där kunde vi inte motstå att köpa några jiggar som såg glittriga och fina ut.

Väl tillbaka i stugan så var fiskelusten på topp, kaffe och baguett packades ned i kylväskan och sedan var vi på väg ned till båten.

Vi hade varit i kontakt med bättre fisk på förra turen så vi styrde mot liknande ställen ganska långt ut i skärgården. Väl på plats vid en vindpinad kobbe med bra djup och tång slungades våra jiggar ut. På Willys andra kast drar det till ordentligt i spöet och av dömma på gunget verkar den bättre. Den drog lina ett par gånger och vi kände oss riktigt upphetsade. Hur stor är den? Den såg maffig ut i vattnet på ett par meters avstånd och vi uppskattade den till ca 95 cm. Jag håvade in gäddan perfekt och mät-och vågutrustning plockades fram.

välväxt 86:a Den kändes stor och både Willy och jag blev förvånade när gäddan endast mätte 86 cm. Vikten var det inte något fel på, hon måste vara väldigt glupsk då vågen stannade på 5,9 kilo.

Vi fortsatte att fiska runt liknande partier resultatlöst. Jag var fortfarande nollad när vi vände hemåt strax innan 21.00. Innan vi gav upp tänkte vi besöka ett ställe som vi har fiskat vid utan att lyckas så bra. Jag var inte så enusiastisk utan bara lojt slängde ut jiggen, nu högg det till även hos mig och fiskedrivet vakade till.

Nu började en timmes eloradofiske med fisk eller kontakt med fisk på vart och varannat kast. 3 st 80 cm gäddor fångades på rad och vi bara väntade på att 100 klubbaren snart skulle lockas till hugg. Detta lyckades vi inte med och när mörkret föll och gäddkontakten avtog så åkte vi hemåt.

Det blev inga grillade hamburgare denna afton då gäddsuget tar överhand och man aldrig vill sluta. Tur att det fanns snabblagade ”Sibyllakorvar” och korvbröd i kylen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s