Västra+Östra Skärgården 28-29/6

Fredag 28/6

Vi skulle träffa Viktor inne i stan för att fiska ifrån hans båt under fredagen. Planen var att leta efter riktiga sommarställen på Hasslösidan av skärgården. På Hasslösidan har vi fiskat så lite att vi är riktigt vilse i pannkakan.

Sagt och gjort. Vi hade studerat sjökortet och valde ut bränningar som verkade bra, vid dessa bränningar var det kalt och avsaknaden av tång och annan undervattensvegetation var nog orsaken till att vi hade otroligt dålig fiske. Lite molokna åkte vi till Karlskronasidan för att fiska av några kanter som vi kände oss trygga med. Vi kände oss påverkade av Gäddstauns grymma fiske med jiggar så därför hade Viktor handlat på sig ett knippe plastbeten.

Det tog inte många kast förrän det klev på en 83 cm torped på Viktors illgröna jigg.

Jigggädda

Detta blev dagens största gädda innan vi gav upp. En trevlig dag trots segt fiske. Vi har i alla fall lärt oss var vi inte tänker att fiska i fortsättningen.

Senare på kvällen ringde Ola Branje och frågade om Willy och jag hade något gäddpass som Axel och han kunde hänga med på. Vi är ju alltid sugna och hade redan pratat om att ett morgonpass vore kul att prova.

Lördag 29/6

Ola och Axel sammanstrålade med oss vid halvåttatiden vid sommarstugan och ganska snabbt var vi ute på sjön. Axel var sugen på att lära sig jerkfiske så han fick låna rulle och spö av oss. Nu åkte vi utåt i skärgården för att ankra upp strax utanför en uppgrundning med massor av tång. Här var det ganska svårfiskat för att spagettin hade blivit ganska lång. Jag öppnade bra och efter tio minuter var första gäddan landad. Axel drog sin första jerkfiskade gädda strax efter och Ola tappade sin. Vi hade riktigt kul fiske en stund. Efter detta så fångades ströfiskar lite här och där och Willy tappade ett riktigt as efter ett kraftigt inhalationshugg där beteslåset blev totalt deformerat. Jag la en waypoint så att vi kan besöka denna plats lite längre fram under sommaren.

Willy, Ola och Axel

Vid tvåtiden avslutade vi turen, även denna dag var riktigt trevlig och Axel fiskade bättre och bättre. Han tappade åtminståne två gäddisar pga slacklina vid intagningen av betet. Övning ger färdighet och vi ser fram emot att killana besöker oss igen för att fiska gädda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s