Skadad rigg 27/6

Willy var ledig från jordgubbsförsäljningen utanför Ica affären på Sturkö och vi passade på att använda dagen till att försöka hitta några användbara fiskeställen inför Gäddstaun Open 2. Tävlingen kommer att genomföras den 27/7.

Vi tittade ut möjliga ställen på sjökortet och efter mycket fiskande  hittade vi åtminstone ett nytt ställe som vi tror har potential att leverera mätbara gäddor. Det går enormt mycket tid och på många av de nya ställerna kammar man noll och självförtroendet sjunker. Efter flera timmars sökande åker vi till ett lite säkrare ställe bara för att se om det är är några torpeder på hugget. Visst är det det! Nu är det action och huggsexa i ytvattnet men plötsligt ser jag något som glimmar till och jag säger till Willy att köra dit för att se om det är någon av de återsatta gäddorna som inte mår så bra. Då kan vi ta hem den till katten. Döm om min förvåning när jag ser att det är en avkörd rigg med en rostfri propeller som ligger strax nedanför en undervattensten. Jag klär av mig och dyker ned och plockar upp den trasiga riggen.

Defekt rigg Av skadorna att döma har det gått ganska fort och det small nog till kraftigt när riggen gick av. Hoppas bara att det inte blev några allvarliga personskador vid grundstötningen.

Trasig rigg

Alltid händer det något  när man är ute och fiskar. I morgon mönstar jag på Viktors båt för fiske i den västra delen av Karlskrona skärgård. Det ska bli kul.

4 tankar på “Skadad rigg 27/6

 1. Ojoj det är sånt man helst vill slippa va med om!
  Stefan/jiggar.nu

 2. ni har mer fördel än oss då ni fiskar där nere, jag har fiskat där ett par ggr, Men är de mycket grönt där nu så lär de vara lite mer på tävlingen då de ska komma in en värme kurva här snart som säkert gör att de blir mer grönt 😦 men man får testa sig fram helt enkelt, ligger inte betet i vattnet så är de kört =) vi syns den 27

  / skinnet

 3. Ja vi syns på tävlingen😀
  Ska bli riktigt kul med en sommartävling, jag tror att det kan vara svårt att fånga fem mätbara gäddor bland spagettin och andra bottenväxter som frodas i skärgården. Det är bara att kämpa på och göra sitt bästa.

  Hälsningar Håkan

 4. haha coolt med riggen, en rostfri propeller kostar ett par lappar,
  Vi syns på tävlingen;)
  // Skinnet (nybro) jiggar.nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s