Fiske i sommarblåst16/6

Willy och jag hade flyttat båten till bryggan på Skällenäs för att vara startklara när semestern börjar. Prognosen lovade blåsigt och regnigt under söndagen så en fisketur var inplanerad. Fisket skulle bedrivas i östra skärgården runt kobbar och skär. Det blåste i verkligheten någonstans mellan 10-15 sekundmeter så vi fick lita på att svärfars gamla 12 kilos blyplätt höll oss på plats. Vi kunde inte välja fiskeplatser utan fick ta de som var fiskbara i blåsten.

Sommarblåst

Detta kanske inte var någon nackdel utan fisket för oss var bra ändå, gäddorna fanns längs med kanterna och var huggvilliga. Willy öppnade bra när han uteslutande fiskade med en Bigbandit (bruntorsken) och hade landat 7 gäddor innan jag fick min första. Jag fiskade på med mindre beten bara för att jag tycker detta är roligt. Till slut så bytte jag till lite större bete med yvigare gång och nu klev dom på även hos mig. Vinden blev starkare under dagen och vi avbröt när det blev för svårfiskat. Willy krossade mig totalt i antal 13-5. Storleken på gäddorna var ca 60-80 cm.

2 tankar på “Fiske i sommarblåst16/6

  1. Självklart ska vi vara med😃
    Viktor har lovat att anmäla Team Karlskronafiske inom kort. Det ska bli riktigt kul med en sommartävling.

    Hälsningar Håkan

  2. Hallå där! Hoppas ni har möjlighet och delta i vår andra Upplaga av Gäddstaun Open den 27/7 Ni har ju längsta fisk Titeln och försvara. Väl mött:) Jeppe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s