Gäddstaun open 2013-8/6

Mannarna i Gäddstaun hade spontant dragit ihop en trevlig teamtävling i gäddfiske. Startavgiften var 100 kr per person och de fem längsta  gäddorna över 65 cm per team vann den sammanlagda startavgiften. Totalt startade 8 team. Team Karlskronafiske representerades av Willy, Viktor och mig.

Båtarna samlades vid Preemstationen Blåport där det finns tillgång till en utmärkt båtramp och bensin. Efter kaptensmöte och tävlingsinformation så startade tävlingen 08:00.

Samling vid Preem

Det tog 42 minuter innan den första mätbara gäddan landades av mig. Denna var endast 70 cm men det skulle faktiskt ta fyra timmars fiske innan Willy krokade en gädda på 74 cm. Två minuter senare landade jag den tredje mätbara gäddisen. Denna var precis mätbar och nu började vi hoppas på att fånga fem gäddor över 65 cm.

IMG_1395

Vinden tilltog och nu gick det riktiga vitingar och vi valde ett ställe där den sydliga vinden låg på. Det kändes rätt men även här landades snipor, jag sa att nu tar jag sista kastet och döm om min förvåning när en fin gädda på 90 cm och en vikt av 5,4 kilo kliver på. Gott mos och jag gör en high five med en blödande tumme efter en klantig avkrokning strax innan.

90 cm gäddisEfter en kortare förflyttning och efter en massa följare så visar Viktor hur det skall fiskas. Han drar upp en 68 cm gädda och målet för dagen är i hamn.

dagens 5:e gädda över 65 cm

Vi försöker givetvis bättra på den totala längden på våra fem mätbara gäddor men med detta misslyckas vi. Vi avbryter tävlingen vid tre och åker till Preem för att köpa glass och njuta av solen. Efter att alla deltagarna har kommit i hamn så visar det sig att min 90 cm pjäs räcker till 1:a pris i dagens längsta gädda. Vinsten är några beten och en praktisk kniv. Vi kommer på 2:a plats i teamtävlingen med längden av 367 cm och vinner presentkort från restaurang Nivå.

Vinsten

Team Gäddstaun vinner på utmärkta 400 cm och vinner därmed pengapotten. Grattis Team Gäddstaun. Vi tackar för en trevligt arrangerad gäddtävling.

Team Gäddstaun

Totalt landade vi 21 st gäddisar och fem av dessa var över 65 cm. Tycker detta talar för en bra återväxt av gäddbeståndet i Karlskrona skärgård.

3 tankar på “Gäddstaun open 2013-8/6

  1. Tack själva 🙂
    Alltid trevligt att följa denna blogg
    Mvh Jimmie ”Team Gäddstaun”

    Ps:Hojta till om ni vill ha sällskap något fiskepass

  2. Grattis på er! Och till dig Håkan som visar vem som är äldst med längsta gäddan! 😉 Verkar va en kul tävling! Mycket bra initiativ av grabbarna i gäddstaun, hoppas verkligen att det blir flera gånger. Då kan ni räkna med team Jolly Roger!
    Mvh Kalle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s