Omväxlande väder 2/6

Det kändes som en evighet sedan vi var ute på gäddjakt. Det är många tråkiga göromål som måste fixas under våren och försommaren. Idag var vi lediga men enligt väderprognosen så skulle det regna hela dagen. Efter en riktig åskurladdning och ett skyfall utan dess like tänkte vi att det kan knappast bli värre så vi knallade ned till båten vid tolvtiden. Vinden var väldigt svag och det duggade när vi kom till första stället där vi valde att fiska på skärets norra sida. Detta var totalt resultatlöst, små och försiktiga hugg men inga krokade gäddor. Vi gled runt och fiskade på den södra sidan istället och nu klev dagens största gädda på. Hon bet hårt och skoningslöst och var råstark. Gäddan gick i sidled drog ut lina och hoppade som en lax i ren ilska över att vara fångad. Till slut hade hon rullat in sig i tafsen och stod stilla i tången på mycket grunt vatten. Willy paddlade dit så vi kunde lyfta in gäddan för vägning samt längmätning.

Inrullad i tafsen

Hon såg större ut än hon var, endast 85 cm men tjock och välmående med en vikt av 4,5 kilo.

Kort o tjock gädda

Efter detta så fångades 10 gäddor i mindre kaliber. Fisket var bra, gäddorna högg hårt och var starka ända tills vinden vände och solen började gassa. Även Willy och jag blev överhettade av solen och fiskade på  en stund i blanka vattnet utan att få några hugg.

  

 

2 tankar på “Omväxlande väder 2/6

  1. På lördag är det fisketävling i karlskrona. (gäddstaun open) Är ni sugna på att vara med så kostar det 100kr man och det är lagtävling. Kommer bli riktigt skoj!!
    Mvh Henrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s