Äntligen mulet väder 19/5

Vaknade till åska och ösregn. Jag kände mig glad för då slapp jag bygga på den nya altanen och kunde fiska i stället. Jag var trött och hade träningsvärk efter hårt arbete i stekade solsken under lördagen. Nu var det dags för ett pass och både Willy och jag kände att det var läge för bättre storlek på gäddorna. Vårat mål för dagen var att fånga en gädda över 90 cm.

Det var bra fart på gäddorna och det dröjde inte många kast förrän en supersmal gädda på 85 cm var krokad av mig. Jag fiskade med ett sjunkande bete från Westins på 55 gram som Willy vann under någon fisketävling. jag har börjat gilla att fiska med lite mindre beten och ska kolla om detta bete finns i shallow.

Vid nästa stopp kraschade drevet till linspridaren och jag var tvungen att byta ut min Predatorrulle mot Willys avlagda Revo toro. Nu blev det lite svårare för mig att fiska. Revo toron kändes annorlunda och utväxlingen är inte den samma. Willy körde på med en Buster Jerk, då de flesta gäddorna föredrog ett mindre bete. Efter några gäddor mellan 70-85 cm bet en bättre gädda i jerken och den följde snällt med in till båten så att vi kunde mäta och fotografera henne.

Gädda fångades i dimman

Hon var fina 92 cm lång och i utmärkt kondition och vågen stannade på 4,8 kilo. Efter en liten förlyttning i sidled så small det till igen och en gädda i samma kaliber var krokad, tyvärr tappades denna strax innan håvningen. Rackarns osis!!

Halv sex så dog fiske ut för oss. Gäddisarna valde att bara följa efter betet utan att hugga. Vi kände oss nöjda med fisket  så vi avbröt  och åkte hem för äta tacos. 

 

2 tankar på “Äntligen mulet väder 19/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s