Fyra snabba sillagäddor 15/5

Det började purra i fisketarmen vid 13 tiden när jag körde bredvid Ronnebyån på väg mot köket på Ronnebybrunn för att reparera deras ugn som hade gått sönder. Jag skickade ett textmeddelande till Willy och frågade om vi skulle ta ett snabbt fiskepass efter skola och jobbet. Han svarade snabbt och efter att fixat snabblagad middag (pastaskruvar med köttbullar) så var vi ute på sjön.

Det blåste ganska mycket och vi satsade på att fånga några feta sillagäddor runt omkring Karlskrona. Vi ankrade och fiskade på vindsidan av småöarna och visst var gäddorna huggvilliga. På någon timme hade vi landat fyra småtjocka gäddor som säkert smaskat på sill efter leken.

Sillagädda

Givetvis hade det varit grädde på moset om vi hade fått några större gäddor än denna på 80 cm. Gäddan var riktigt blank och fin och vikten var 3,5 kilo. Vi valde att bara köra ett kort fiskepass så att Willys huvud fungerar bra under det nationella provet i matematik som ska genomföras i morgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s